Szakértőink

Dr. Szűcs Zoltán gyógyszerész-fitoterapeuta

Dr. Szűcs Zoltán

Tanulmányaim:

Egyetemi tanulmányaimat a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karán 1998-2003 között végeztem, ahol kiemelt figyelemmel kezeltem a gyógynövénytant és a természetes gyógymódokat. A természettudományok iránti érdeklődésem az elmúlt 10 évben a táplálkozástudomány felé fordult, ahol megtaláltam azt, amit a gyógyszerészi gyakorlatban a mindennapokban hiányoltam.

Hitvallásom:

Számomra a hatékonyság és eredményesség egy terápiában a legfontosabb, mindig nyitott vagyok az újdonságokra, hiszen a tudomány is töretlenül fejlődik. A patikában töltött néhány évet követően, az elmúlt 10 évet a szív-érrendszeri betegségeknek szenteltem, ahol az orvostudomány mellett a táplálkozástudományt beépítve a gyakorlatba, rengeteg személyes tapasztalatot szereztem. Az elmúlt néhány évben étrend-kiegészítők és funkcionális élelmiszerek fejlesztésével, gyártatásával is foglalkozom.

A hagyományos orvoslás alapjaira építve a természetgyógyászatban látom a jelen és a jövő terápiás lehetőségeit. Állandó kapcsolatot tartok a táplálkozástudomány, a fitoterápia és az információs gyógyászat legkiemelkedőbb hazai szakembereivel, a tudomány iránti elkötelezettség számomra a legfőbb hajtóerő.

Én és az EWS

2010 óta rendszeresen tartok előadásokat a krónikus degeneratív (civilizációs) betegségekről, ahol a legjobb tudásom szerint szeretném megismertetni mindenkivel, hogy a XXI. században milyen módon élhetünk egészséges és hosszú életet.

2012 óta foglalkozom bioinformációs állapotfelméréssel, és a komplementer medicina területén szerzett tudásomat ötvözve a konvencionális orvoslásból gyűjtött tapasztalataimmal segítek pácienseimnek az egészségük megőrzésében, illetve visszaszerzésében.

2014-ben a természetgyógyászat területén belül fitoterapeuta végzettséget szereztem, azóta a pszichoszomatika területén folytatok tanulmányokat. Így kerültem közel az Energy Wave Systemhez, ahol a készülékek azonnal meggyőztek. Az EWS testelemzőjével már több 100 embert segítettem hozzá az egészségesebb és magasabb életminőséghez. Azóta az EWS vezetőivel, Andreával és Gyulával még szorosabbra fűztem az együttműködést, és népszerű képzéseket, oktatásokat tartok az EWS és az egészséges életmód iránt érdeklődőknek.

Boldog ember vagyok, mert a szenvedélyemnek élek és a munkám a hitvallásom.

Hosszú Orsolya Trichológus-Fitoterapeuta Trichoesztetika szaktanár

Hosszú Orsolya

Tanulmányaim:

Budapesten születtem. Olasz nyelvű gimnázium után a Külker Főiskola Manager szakán végeztem 1992-ben, majd tanulmányaimat Olaszországban folytattam biológia-trichológia szakon. Prof. Enzo Formentini (Mantovai Egyetem Biológia Tanszék) mellett, tanársegédjeként tartottam továbbképző előadásokat, és kutatásokat is végeztünk a hajgyógyászat területén 1992 és 1996 között. 15 év szakmai gyakorlat után, 2011-ben felvételt nyertem a Firenzei Tudományegyetemen a Trichológia MSC-re. Természetgyógyászati vizsgáimat 2012-ben, a Fitoterápia szakvizsgámat 2013-ban tettem le kitűnő eredménnyel a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Továbbképzési Intézetben (Gyemszi-ETI).

Népi gyógynövény gyógyászati gyakorlatot Gyuribácsi, a bükki „füvesember” Bükkszentkereszten található tanodájában szereztem 2013-ban. Ezzel párhuzamosan 2014-ben lediplomáztam Olaszországban, a LIUC Egyetemen, nemzetközi trichoestetika szaktanár szakon. 2016-ban Polarizációs Mikroszkóp Medikai Diagnosztika Tanfolyamot végeztem Bologna-ban.

A munkám a hivatásom

 Jelenleg 2014 óta az UNIPSI (Torinói Egészségügyi és Pszichológiai Egyetem) pszichoszomatika szakát végzem.

25 éve foglalkozom trichológiával (hajgyógyászat) és fitoterápiás kezelésekkel, és 23 éve tanítom is. A szakmai specializációm oka, hogy segítsek megérteni, népszerűsíteni a hajgyógyászatot, mivel egyre nagyobb szükség van a jól képzett szakemberekre ezen a területen, mert a laikusok számára érthetetlen, és egyben ijesztő a sok haj-, és fejbőr problémával való szembesülés.

A hajproblémák sokszor már korai stádiumban jelzik a testben kialakuló betegségeket. A szem a lélek tükre, a haj viszont az egészség tükre. Ráadásul a testi-lelki egészség tükre. Amennyiben észleljük az első jeleket, akkor komolyabb gyógyszeres terápiák helyett, szinte megelőzve a betegségeket tudunk reagálni, enyhe terápiát alkalmazni. Az emberek korai információval való ellátása sokszor eredményesebb, mint a későbbi gyógyszerterápiás kezelésük, mert akkor időben, önmaguknak segíthetnek a betegségek megelőzésében, a testük-lelkük egészségesen tartásában.

Én és az EWS

Folyamatosan kutatásokat végzek, oktatok, és a saját rendelőmben is dolgozom. Az új módszerek, új analitikai gépek, új mérőeszközök fejlesztése, használata elengedhetetlen a magas szintű gyógyító munkához. A helytelen vizsgálat eredménye helytelen diagnózist szül, ami helytelen terápia alkalmazását vonja maga után. Sok beteg szenved ettől, ezért amikor lehetőség nyílt az Energy Wave System innovatív fejlesztéseiben részt venni, akkor örömmel ajánlottam fel a szaktudásomat. Olaszországban is sok kolléga a magyar fejlesztésű eszközeinket részesíti előnyben a megbízható, kontrollálható és pontos eredmények miatt.

Hitvallásom

Én hiszek benne, hogy a holisztikus gyógyászatra irányuló törekvéseink meghozzák az eredményt a konvencionális és az alternatív gyógyászat területén is. A természetes gyógymódokkal, káros mellékhatások nélkül javulhat a betegek állapota, és nem terhelődik túl az immunrendszerük sem.  Mivel a szoftlézeres, mikromasszázsos, mágneses, biofrekvenciás terápiás eszközök finoman hangolják az egészségre a diszfunkciós testet, kiszolgálhatjuk a természetességre irányuló egyre nagyobb igényeket is.

Magyar Trichológusok Egyesülete

  Tavaly (2016) megalapítottuk a Magyar Trichológusok Egyesületét (MATRE),amely érdekvédelmi, köztájékoztatási, szakképzési és továbbképzési feladatokat lát el, és erre kapott jogosultságot. A MATRE elnöki posztját töltöm be. 2011 óta működünk együtt a SITRI-vel (Olasz Trichológiai Egyesület), az olasz kongresszusokon évente kétszer meghívott vendég előadóként szoktam részt venni.

Hiszek abban, hogy az EWS készülékeivel és a bennem felhalmozódott szaktudással segíteni tudok azoknak, akik különféle fejbőr, illetve hajbetegségben szenvednek.