EWS lágylézer

A vér az egészség forrása

Szervezetünk megfelelő működéséhez oxigénre és tápanyagokra van szükség. Ezek továbbításában és a szervek által előállított anyagcsere termékek elszállításában kiemelt szerepe van a vérkeringésnek.

A vörösvértestek juttatják el az oxigént és a tápanyagokat a szerveket alkotó szövetek sejtjeihez, majd felveszik a sejtek által termelt szén-dioxidot és más anyagcsere termékeket.  A vörösvértestek alakjuknak és rugalmasságuknak köszönhetően a legkisebb ereken (kapillárisokon) is képesek áthatolni, ezáltal mindenhova eljutnak a szervezetben.

Negatív töltésük révén taszítják egymást, így nemcsak növelik a vér áramlási sebességét, de egymás mozgásának akadályozása nélkül képesek az oxigén és a tápanyagok szállítására.

A modern civilizációs ártalmak következtében az emberi szervezetet alkotó mintegy 120 ezer kilométer hosszúságú érpálya érzékeny belső felszíne mikrosérüléseket szenvedhet el. Ennek következtében a szervezetben gyulladásos folyamatok indulhatnak el, melyet tovább súlyosbít az oxidációra érzékeny koleszterin (LDL) szintjének emelkedése a növekvő szabadgyök terheltség következtében. A súlyos antioxidáns hiány és a növekvő környezeti „stressz” egyaránt katalizálja ezt a folyamatot, melynek hosszú távú következménye lehet a szív- és érrendszeri megbetegedés, érelmeszesedés, súlyosabb esetekben a szívinfarktus és akár a sztrók.

A betegségek kialakulása tovább tart, mint gondolná...

Ön gondolta volna, hogy az az időpont, amikor megjelenik az első tünet, nem egyezik meg a betegség kialakulásának idejével? Évek, akár évtizedek is eltelhetnek úgy, hogy Ön nem is sejti, hogy milyen ádáz harc dúl a testében!

A vérben felszaporodó káros anyagok következtében a vörösvértestek felszíne megváltozhat, úgynevezett lipidréteget alkotva a felületükön, így megváltozik a vörösvértestek rugalmassága és áramlási tulajdonságuk. A vörösvértestek - a felületükön történő változások következtében - egymáshoz tapadnak, „pénztekercs” alakzatot vesznek fel , mely már nem képes megfelelően szállítani az oxigént és a tápanyagokat a sejtekhez. Így romlik az adott terület vérellátása, oxigenizációja és tápanyagellátása, ami megváltozott anyagcsere folyamatokat eredményez, salakanyagok felhalmozódásával és „elsavasodással” járhat. Ezen sejtszintű folyamatok vezethetnek el évek-évtizedek alatt a szervek kóros működéséhez és a krónikus civilizációs betegségek kialakulásához.

Szervezetünk folyamatosan próbál védelmezni, de nála is eljön az a pont, amikor már nem bírja tovább.

Az EWS lágylézer segíthet megelőzni a bajt

Az EWS Duál lágylézer segíthet a szív –és érrendszeri megbetegedések megelőzésében és kezelésében. Segítségével hatékonyan vehetjük fel a harcot korunk vezető krónikus gyulladásokkal járó betegségeivel, a keringési betegségekkel és társbetegségeivel, a magas vérnyomással, cukorbetegséggel, izületi gyulladásokkal járó kórképekkel, fejfájással, szénanáthával, immunrendszert érintő elváltozásokkal és számos más betegséggel.

Mivel ismertek ezen betegségek kialakulásának mechanizmusai, ezért különösen fontos, hogy megelőző jelleggel is használhatjuk az EWS Lágylézer technológiát! A készülék alacsony intenzitású 650 nm hullámhosszú lézerrel fejti ki hatását - ez a hullámhossz a vörös színű fény hullámhossza - melyet 3,4mW illetve 5 mW-os teljesítménnyel sugároz.

Az EWS Duál Lágylézer az orsócsonti verőéren (arteria radialison) és a Neugian akupunktúrás ponton, illetve az orrapplikátor segítségével az orrüregi nyálkahártyán keresztül fejti ki hatását.

Fotokémiai hatásokkal javíthatja az érpályában keringő vér áramlási paramétereit, fokozhatja a vörösvértestek oxigénkötő kapacitását és alakváltoztató képességét. Így csökkenhet a vér túlzott sűrűsége, ezáltal kisebb nyíróerő keletkezik az érfalnál, ami csökkentheti az érfali feszülést és a károsító hatások létrejöttét. Az egészséges kapilláris keringés (mikrocirkuláció) számos idegrendszeri végződést lát el az anyagcseréhez nélkülözhetetlen oxigénnel és tápanyagokkal.

Az EWS Lágylézer hatására, akár javulhat a stressztűrő képesség, hatásos lehet alvászavarok, és emésztőrendszeri problémák esetén is.

Az orrüregi hajszálérhálózaton keresztül a koponyát ellátó két fő artéria érhálózatát érhetjük el, ezzel egyidejűleg kezelhető a koponyán belüli és kívüli érrendszer. A kapillárisokon keresztül gyakorlatilag akadálytalanul jut be a vérkeringésbe a 650 nm hosszúságú lézerfény, mely a vörösvértestek hemoglobinjában elnyelődve a korábban említett folyamatokon keresztül fejtheti ki hatását.

Az optimális vérkeringés létrejötte enyhíthet számos keringési rendellenességből származó panaszt:

 • agyi keringési zavarok
 • szénanátha
 • szagláshiány
 • orrnyálkahártya irritáció kellemetlen tünetei;

megfelelő vérkeringéssel csökkenhet:

 • a fülzúgás
 • a bőr és hámsérülések is jó eséllyel javulhatnak
 • az idegrendszeri panaszok is enyhülhetnek...

Mi történik a sejtekben ezen lézerfény hatására?

A lézerfény tulajdonságai lehetővé teszik, hogy az élő szervezet sejtjeiben biokémiai folyamatokat indukáljon, stimuláljon. Egyszerűbben kifejezve: sejtszinten dől el minden, összes szervünk és az egész szervezetünk is csak akkor lehet egészséges, ha a sejtek anyagcseréje akadálymentes.

A gyulladt, fájdalmas területeken sejtszinten hypoxia, azaz oxigénhiány és acidózis, azaz savas tartományú pH lép fel. A szoftlézer-terápia tehát a sejteken belül a légzési lánc aktivációján keresztül javíthatja a sejtek anyagcseréjét, oxigenizációját, ezzel pH-emelkedést okozva, a szerv keringése így javulhat, a fájdalom és a következményes izomgörcs csökkenhet.

A szoftlézer biológiai hatásai:

 • segítheti a sejtek regenerációját
 • csökkentheti a gyulladást
 • serkentheti az immunrendszer működését
 • javíthatja a keringést
 • segítheti a sejtek tápanyagfelvételét.

A szoftlézer klinikai hatásai:

 • fájdalomcsillapítás
 • ödémacsökkentés
 • a sebgyógyulás és a csonttörés gyógyulásának gyorsítása
 • izomfeszülés csökkentése.

Nincs olyan mozgásszervi panasz, ahol a szoftlézer ne lenne alkalmazható nagy hatékonysággal, mellékhatás mentesen, olyankor is, ha egyéb elektroterápia nem alkalmazható. Ilyen lehet minden akut és krónikus ízületi gyulladás, a porckopás (artrózis-osteoartritisz) okozta fájdalom, a csontritkulás (oszteoporózis) okozta hátfájdalom, az izomfájdalom (myalgia, fibromyalgia), a lágyrész- rendellenességek (teniszkönyök, PHS, ínhüvelygyulladás), a lúdtalp okozta bütyök, a saroksarkantyú.

A porckorong-degeneráció okozta fájdalmak egyre gyakoribbak a fiatalabb korosztályokban is (lumbágó, lumboischialgia) - a tapasztalatok azt mutatják, hogy a szoftlézert gyógyszerekkel, homeopátiával, fülakupunktúrával kiegészítve sokkal ritkábban van szükség műtétre.

A szoftlézer-terápia előnyei:

 • fájdalommentes
 • jelentősen lerövidítheti a gyógyulási időt
 • egyéb terápia eredménytelensége, vagy kontraindikációja esetén is hatásos lehet
 • más terápiákkal is kombinálható
 • fém implantátumot (pl. TEP), és pacemakert viselő páciens is kaphatja
 • mellékhatás mentes

Fontos tudni, hogy a terapeuta nem kezelhet lézerrel festékes anyajegy területén, gombás bőrfelületen, a pajzsmirigy környékén, a mell területén, rosszindulatú daganat területén. Szintén tilos a kezelés ismeretlen eredetű lázas betegség esetén, valamint terhesség alatt az alhason, illetve az ágyéki gerinc területén.

A panaszokat okozó alapbetegség kivizsgálása mindig szükséges!

Az eredmények tartós fenntartása érdekében a készülék rendszeres használata javasolt! Az életmód-váltás vagyis, a megfelelő táplálkozás és folyadékbevitel, a rendszeres aktív testmozgás és a környezeti ártalmak lehető legnagyobb mértékű csökkentése egyaránt elengedhetetlen a hatás megőrzése érdekében.

Ellenjavallatok

véralvadási zavarok (csökkent véralvadás), vérzéses betegségek, terhesség/menstruáció, a szem közvetlen besugárzása, a szem ideghártyájának besugárzása, karcinóma és rosszindulatú daganatok, nem kezelt epilepszia, a nyak ill. a pajzsmirigy közvetlen besugárzása, súlyos vérveszteség, az immunrendszer működését gátló gyógyszerek, szívritmus-szabályzó (pacemaker), 14 év alatti életkor, fényérzékenység – veleszületett vagy gyógyszerek által okozott.

Figyelmeztetések:

 1. Ne nézzen közvetlenül az optikai eszköz fénysugarába.
 2. Gyerekek csak szülői felügyelet mellett használhatják a készüléket.
 3. Az idős és érzékeny betegeknek rövid idejű és kis intenzitású kezelés javasolt a terápia elején. Amint a szervezet hozzászokik a kezeléshez, az intenzitás növelhető. Használja napi 1-2 alkalommal, alkalmanként 30 percig.
 4. A kezelési periódus alatt a diéta hatékonysága javítható a megfelelő testgyakorlatok végzésével.
 5. Csak a mellékelt speciális töltőt használja.
 6. Az orrfeltétet cserélni kell, ha többen is használják a készüléket. Fertőtlenítést követően a feltét újra használható.
 7. Az orvos által előírt terápiát és gyógyszeradagot az orvos engedélye nélkül csökkenteni, elhagyni tilos!

Visszahívást kérek

  Ajánlások